Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Probeer eens wat nieuws: een BBQ met vergeten groentes

  • Geplaatst op
Probeer eens wat nieuws: een BBQ met vergeten groentes

Barbecueën is een heerlijke manier om buiten te dineren en te genieten van lekker eten en goed gezelschap. Ben jij benieuwd naar welke vergeten groentes je zou kunnen proberen op de barbecue?

Barbecueën is een heerlijke manier om buiten te dineren en te genieten van lekker eten en goed gezelschap. Vaak wordt er bij barbecueën gekozen voor de typische gerechten zoals een hamburger, gevulde champignon of een steak. Sta jij ervoor open om een keer wat nieuws te proberen? Voeg dan eens wat vergeten groentes toe aan het menu. Zo kan je nog steeds genieten van de buitenlucht en goed gezelschap, terwijl je je smaakpapillen gaat testen. Ben jij benieuwd naar welke vergeten groentes je dan zou kunnen proberen? Lees dan deze blog verder.

 

Geroosterde pastinaak

Pastinaak is wellicht een groente die je van naam kan herkennen. Het was vroeger namelijk een zeer geliefde groente en het is een voorganger van onze winterpeen. Tegenwoordig is de pastinaak bezig aan de opmars omdat we hem steeds vaker terugzien in verschillende recepten. Toch rekenen we de pastinaak voor nu nog onder de vergeten groente. Het is een lange wortelvormige groente, waarvan de smaak intens, aromatisch en enigszins zoet is. Wanneer je de pastinaak schilt en in stukjes snijdt, kan je het gemakkelijk grillen op de barbecue. Door de groente te besprenkelen met olijfolie en kruiden, zoals rozemarijn of tijm, komt de smaak goed tot zijn recht. De pastinaak is klaar van de gril wanneer hij goudbruin is.

 

Koolrabi

Koolrabi heeft een pittige, zoete smaak en is een heerlijke keuze voor op de barbecue. De koolrabi kan je in dikke plakken snijden en bestrijken met olijfolie. Voor extra smaak zijn kruiden als komijn, paprika en zout perfect op de koolrabi. Grill de koolrabi op de barbecue tot hij zacht en goudbruin is. Een koolrabi lijkt een beetje op een kleine rode kool, je zult de vorm vast herkennen.

 

Schorseneren

De naam van deze groente is niet per se aantrekkelijk: schorseneren. Echter is de smaak heerlijk, het lijkt een beetje op de smaak van asperges. De textuur van de vergeten groente is zacht. Schorseneren worden dan ook wel armeluis-asperges genoemd. Deze groente is wat lastiger om schoon te maken, maar de vorm is perfect voor op de barbecue. Schil de schorseneren en snijd ze in gelijke stukken. Besprenkel de stukken met olijfolie en kruiden als knoflookpoeder en zout. Vervolgens kan je de schorseneren op de barbecue roosteren tot ze gaar en goudbruin zijn.

 

Ontdek nieuwe, oude groenten

Het lekkerste aan een BBQ waarbij je nieuwe groentes probeert is dat je een reden hebt om alles te proeven. Het zal wellicht wat meer tijd kosten om de groenten te bereiden, maar je kan vervolgens wel je smaakpapillen testen. Weet jij al welke vergeten groentes jij vaker klaar wil maken op de barbecue, bakplaat of grillplaat? Misschien zal je in het vervolg vaker voor een vergeten groente kiezen tijdens een gerecht!